Aalborg Shinkyokushin Karate Skole

Beskrivelse

Hvad gør du:
Tænker du på at starte med at træne karate/kampsport/selvforsvar? Så er du kommet til det rette sted. Vi er hjælpe jer gerne nybegyndere i gang, uanset hvilke forudsætninger i starter med.

Det er meget let at starte med træning her:
Mød op ca. 10 min. før holdstart. Instruktøren skal nok spotte dig og byde dig velkommen, samt svare på de spørgsmål du evt. har.
Du har hos os en super mulighed for at træne gratis i en hel måned før du beslutter dig for at melde dig ind. Ønsker du at indmelde dig, siger du det til instruktøren, som så vil forsyne dig med en indmeldelseblanket. Betaling af kontingent kan kun ske over PBS.

Hvad forventes der af mig?
Vi har ingen krav eller forventninger til, hvor meget du træner. Det er helt op til dig selv. Træningen er for både bredden og eliten.
Men ønsker du at gå til graduering (bælteprøve) som vi afholder ca. to gange årligt, kræver vi at du de sidste tre måneder før prøven, følger holdtræningen to gange om ugen. Herudover vil det være en fordel at selvtræne lidt ved siden af også.
Jo højere grad du skal op til desto mere kræves der af dig. Det indebærer en stigende grad af selvtræning teknisk og styrke- og udholdenhedsmæssigt.

Skal jeg aftale tid for at få en prøvetræning?
Nej, det er ikke nødvendigt at aftale tid på forhånd. Du er meget velkommen til bare at dukke op, når som helst du har lyst til at være med. Mød blot omklædt op ca. 10 min. før træningen.

Hvad skal jeg have med til træningen?
Det eneste du behøver at have med, er almindeligt træningstøj (joggingbukser og hvid t-shirt) og en flaske vand. Hvis du selv har noget udstyr i forvejen – f.eks. skinnebensbeskytter – er du selvfølgelig også meget velkommen til at tage det med.

Hvem skal jeg snakke med når jeg kommer?
Når du kommer første gang, vil du blive budt velkommen af holdets instruktør. Denne vil svare på eventuelle spørgsmål du måtte have, samt hjælpe dig i gang med træningen.

Skal man have trænet noget før, for at kunne starte?
Nej, det er ikke nødvendigt. Nybegyndere er altid meget velkomne hos os, uanset tidligere erfaring. Og uanset alder, køn, konditionsniveau, religion mm.

Er der mange andre nybegyndere?
Da vi løbende har åbent for tilgang af nye elever er der altid begyndere på mandags- og torsdagsholdene. Men hvor mange der er svinger meget.

Hvor kan jeg klæde om?
Der er i forbindelse med træningssalen både bade- og omklædningsfaciliteter, som står til fri afbenyttelse for karateskolens medlemmer.

Hvad koster det:
Det koster 500 kr. halvårligt, derudover skal du betale 100 kr. til en registrering for EKO karate pas

Hvad kommer jeg til at træne?
Opvarmning
De første 10 - 15 min. af timen består af grundig opvarmning og udspænding af både muskler og sener. Dette er vigtigt for at gøre kroppen klar til selve karatetræningen, og for at forebygge skader. Under opvarmning lærer eleven også de mest basale styrke- og strækøvelser.

Kihon / stående basisteknik
Kihon er indlæring af grundlæggende teknikker stående på stedet, som fx. stød, spark og parader. Kihon har til formål at indøve bevægelserne rent teknisk, at give udholdenhed, præcision og kraftkoncentration, samt at indarbejde teknikkerne til reflekser. Kihon er en enkel, men vigtig træningsform, som danner grundlaget for al den øvrige karatetræning. Kihon udgør den væsentligste del af træningen for begyndere, hvor de grundlæggende ting skal ind på “rygmarven”.

Ido kihon / basisteknik under bevægelse
Ido kihon er det næste skridt efter Kihon. Her kombineres basisteknikken med bevægelse i forskellige stillinger. I Ido kihon kombineres de indlærte teknikker, som fx. : Ståd og parader - stød og spark. I Ido kihon kommer elementer som balance, koordination, timing koncentration endnu mere ind i billedet, da samspillet mellem arme og ben skal indarbejdes. M?ålet er at kunne bevare densamme gode, præcise og stærke teknik under bevægelse som under stående basisteknik.

Kata / basisteknikker sammensat i fastlagte bevægelsesmønstre
Kata er det næste skridt efter Ido Kihon. Bevægemønstret og indholdet er mere avanceret og stiller derfor endnu større krav til teknik, koordination, balance, timing og koncentration. Kata’er er fastlagte serier af teknikker, som udføres i forskellige retninger og forskellige stillinger. De først kata’er er relativt korte og simple. Senere bliver de længere og mere avancerede. Kata er en disciplin helt for sig selv. I gamle dage var det det tætteste man kom på kamp under træningen. Der var ikke noget der hed frikamp. De fastlagte bevægemønstre illustrerer forsvar og angreb overfor imaginære modstandere. I dag afholdes der Kata - konkurrencer i både ind - og udland.

Pudetræning / udførelse af spark og slag på puder og sandsække
Når de grundlæggende teknikker er indlært bruges pude- / sandsæk - træningen til at “afprøve”, finpudse og styrke teknikkerne. Her trænes hurtighed, præcision, afstandsbedømmelse og kraft. Endvidere arbejdes der med evnen til at “kombinere”, for at opbygge et så varieret “angrebs-repertoire” som muligt.
Senere bruges pude- / sandsæk-træningen som en vigtig del i forberedelserne til kamp, da der herigennem opbygges stor udholdenhed og kraft

Styrke- og udholdenhedstræning
I hver time vil der blive trænet forskellige styrke- og udholdenhedsøvelser. Disse øvelser har til formål at forøge den enkeltes styrke, konditon og præstationsevne. Dette er med til at forebygge skader og øge kraften i de forskellige teknikker. Kyokushin er blevet kaldt ” The strongest karate”. Ikke nødvendigvis fordi Kyokushin er bedre end andre karate-stilarter, men fordi Kyokushin Karate er meget kraftbetonet og derfor stiller meget høje krav til fysikken. Dette medfører at Kyokushin-udøvere med tiden opbygger en kropsstyrke og robusthed, som man ikke finder i andre karate-stilarter.

Kumite / Sparring/ kamp

Ud over den normale træning afholdes der mange andre arrangementer. Hvert år afholdes sommerlejr og vinterlejr, hvor der trænes karate dagen lang og kammeratskabet styrkes. Man får her mulighed for at møde og træne med karateudøvere fra hele landet.

Kyokushin is the first Full-Contact Karate style. Kyokushin Karatekas practice hard sparring with no gloves in order to emulate situations they might encounter on the street as much as possible. The influence of Kyokushin can be seen in the K-1 Kickboxing, MMA Championships, Full-Contact Karate Tournaments etc.

Kyokushin is rooted in a philosophy of self-improvement, discipline and hard training. There are estimated to be over 12,000,000 practitioners of Kyokushin karate spread over 120 countries around the world.

Shinkyokushinkai translates as ‘The Society of the New Ultimate Truth’.

Kyokushin karate has many famous figures in Hollywood, MMA and K-1.
Kyokushin in Hollywood:
Modern film stars such as
-Dolph Lundgren (3rd dan black belt, The Expendables, Rocky IV, Universal Soldier)
-Michael Jai White (Fast & Furious, CSI: Miami)
-George St. Pierre (3rd dan black belt, 'Kickboxer', 'Captain America: The Winter Soldier', 'Guardians of the Galaxy')
Early martial arts movie stars like
-Sonny Chiba (Fast & Furious:Tokyo Drift, Kill Bill).
-Sean Connery, The Oscar winner (James Bond 007, Indiana Jones).

Kyokushin in MMA:
-MMA 3 times UFC champion Georges St. Pierre
-MMA pioneer Bas Rutten.
-Willie Williams.

Kyokushin in K-1:
-Kazuyoshi Ishii (Founder of K-1)
-Semmy Schilt
-Ewerton Teixeira
-Andy Hug
-Nicholas Pettas (Danmark)
-Glaube Feitosa
-Francisco Filho

Foreningens kontaktoplysninger

Aalborg Shinkyokushin Karate Skole

Snebærvej 39

9230 Svenstrup J

Tlf.: 20787048

Email: aalborg.kyokushin@gmail.com

Hjemmeside: https://www.facebook.com/AalborgShinkyokushinKarate

CVR nr.: 35779914

Aktiviteter

  • Karate

Kort

Kontaktperson

Tilskudsregnskab

Aalborg Kommune offentliggør tilskudsregnskab for foreningen, hvis den modtager kommunale tilskud. (jf. Folkeoplysningsloven § 29). Foreninger, som kun låner lokaler, men ikke modtager tilskud. har ikke et tilskudsregnskab (tal = 0). Tilskudsregnskabet omfatter ikke hele foreningens regnskab, men alene de poster der vedrører til det kommunale tilskud.

Tilskudsknyttede indtægter:

 
Aktivitetstilskud til medlemmer under 25 år1170
Lokaletilskud egne/lejede lokaler0
Uddannelsestilskud – leder/instruktør0
Andre kommunale tilskud - F.eks materielpuljen 0
Kontingenter10850
Tilskudsknyttede indtægter i altFelt

Tilskudsknyttede udgifter:

 
Aktivitetsudgifter (for medlemmer)1600
Tilskudsberettigede lokaleudgifter til egne/lejede lokaler (Samme beløb som på lokaletilskudsregnskab til Aalborg kommune)0
Gebyr til Aalborg Kommune for brug af kommunale lokaler, haller og sale2168
Udgifter til uddannelse af leder/instruktør0
Udgifter i øvrigt, hvortil der er opnået kommunalt tilskud0
Tilskudsknyttede udgifter i altFelt